Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Yvonne Av (3305 niezalogowanych)
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Jest różnica pomiędzy krytycyzmem konkretnym a ciągłym narzekaniem i ocenianiem innych."Niby gdzie mają się wynieść?"-nie będę nikomu pisała"gdzie",bo to nie moja rola.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
skafander00 napisał:
Ja się dziwie tym co narzekają,że w Norwegii"jest coraz gorzej"pod względem finansowym i okołofinansowym.Skoro jest "źle"to wynieście się z Norwegii.

Mnie dziwi podejście niektórych np. znam kilka osób, pracowały za przykładowo 200 kr/godz, naroibli bałaganu zwolnili ich. Siedzą na permiteringu. Dzwoni do nich nowy pracodawca z pytaniem czy chcą pracować za 180 kr/godz, bo potrzebuje specjalistów, ale więcej w czasie okresu próbnego nie da. Ich odpowiedź: za mniej niż 200 na godzinę to on palcem nie ruszy. To lepiej siędzieć na zasiłku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sih87 napisał:Mnie dziwi podejście niektórych np. znam kilka osób, pracowały za przykładowo 200 kr/godz, naroibli bałaganu zwolnili ich. Siedzą na permiteringu. Dzwoni do nich nowy pracodawca z pytaniem czy chcą pracować za 180 kr/godz, bo potrzebuje specjalistów, ale więcej w czasie okresu próbnego nie da. Ich odpowiedź: za mniej niż 200 na godzinę to on palcem nie ruszy. To lepiej siędzieć na zasiłku?
---
Jeżeli są zwolnieni z pracy , to nie mogą być na >permittering /u < .
Ponieważ jest to czasowe urlopowanie z Firmy która ma ograniczony portfel zleceń , a nie chce zwalniać Swoich Pracowników z różnych przyczyn ...
---
Pewnie są tacy zadufani w sobie , ponieważ , nie zdają sobie sprawy , że Nowy Ewentualny Pracodawca , już dawno zasięgnął PEŁNĄ informację o jego przebiegu pracy w poprzedniej Firmie .
---
W Norge jest Regułą iż Nowy Dzwoni do Starego i wypytuje się o wszystko , a Stary odpowiada nie ukrywając żadnej wpadki , oraz mówi dlaczego ... lebiegę zwolnił ... .
---
Ten który chciał jednak przyjąć , pewnie wykalkulował iż lepsza taka łamaga , niż żadna ...
A Może potrzebował na projekcie , do pełnej obsady ...
---
ECH ... co za pech ... !!!
Że Mnie firma nie chce ZWOLNIĆ ...!!!
Tylko trzyma jak pryszcza na dupie ...!, właśnie na tym nieszczęsnym ... Permitteringsvarsell ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Gabriell, dzięki za info o permiteringu Dobrze wiedzieć, albo coś oni po prostu kręcilili jak mówili o swojej sytuacji. Różnie bywa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
sih87 napisał:
Dobrze wiedzieć, albo coś oni po prostu kręcilili jak mówili o swojej sytuacji. Różnie bywa.Albo siedza na dagpenger + pracuja na czarno i w sumie maja wiecej niz te 180NOK/godz. Ludzie czesto nie mysla, ze jakis tam procent tego co wypracuja legalnie zalicza sie do emerytury.

gabriel napisał:
CH ... co za pech ... !!!
Że Mnie firma nie chce ZWOLNIĆ ...!!!
Tylko trzyma jak pryszcza na dupie ...!, właśnie na tym nieszczęsnym ... Permitteringsvarsell ...
Permittering nie zobowiazuje akurat pracownikow do bezwzglednej lojalnosci, wiec dlaczego nie szukasz nowej pracy, jak ci taka sytuacja nie odpowiada.
Ogolnie to nie za bardzo rozumiem co zyskasz, jak cie firma zwolni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Sebastian Cetnarowski
(sebastiancetnarowski)
Wiking
hahaha norweski norweski tak zgadzam sie bez norweskiego cie nie pszyjma! nie ma co ale ten... na angielskim juz nie pszejmuja tyko z norweskim z angielskim to ciezko to widze!!!! wiec nie warto byc tutaj w norwegii bez jezyka! adecco taka firma pszyjmuje takich polaczkow z jezykiem angielskim lub cos www.adecco.no albo cos Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok